Berdua kepala bergetar hd

Berdua Kepala Online

#Bedua

Saksikan telefilem ‘Berdua’ hasil garapan pengarah Wan Afzam Wan Daud akan disiarkan pada Sabtu ini, 22 Februari ini, pukul 9.00 malam mengisi slot Panggung RTM di TV1.

JUDUL : BERDUA
WAKTU SIARAN : Sabtu, 22 Februari 2020, 9:00 malam
SIARAN TV : TV1 (Panggung RTM)
PENULIS SKRIP : Amin Masyhur
PENGARAH : Wan Afzam Wan Daud
PRODUKSI : Unit Drama TV RTM
PELAKON : Faizal Hussein (AL), Sangeetha Krishnasamy (Sutera), Gambit Saifullah (Papot), Che Kem (Farouk), Zaidi Omar, Aidaruyati, Zarul Umbrella, Roslan Saleh, Sherry Aljefri, Yusran Hashim

SINOPSIS BERDUA
Sutera merupakan peguam yang telah menyebabkan Al dijatuhkan hukuman penjara atas kesalahan yang tidak dilakukan olehnya. Akan tetapi, beliau cuba untuk memperbaiki kesilapan yang telah dilakukan dengan membuat rayuan daripada pihak mahkamah terhadap kes Al. Mahkamah bersetuju dengan rayuan Anum, dengan syarat Al perlu menjalani parol dan dibuang daerah selama beberapa tahun.

Al yang menjalani parol di kampung tersebut mengaplikasikan pembelajaran yang diperolehinya semasa dipenjara untuk meneruskan kelangsungan hidup. Beliau membuat kerja-kerja kampung seperti membaiki kerosakan perkakasan elektrik, jurupaip, membersihkan kebun dan sebagainya dengan menawarkan harga yang berpatutan. Hal itu tidak disenangi oleh beberapa penduduk lain yang sering memperlekehkan kredibiliti beliau sebagai bekas banduan.

Pertemuan Al dan Sutera secara tidak sengaja terjadi apabila berlaku litar pintas di pusat khidmat masyarakat yang memaksa Sutera untuk mendapatkan khidmat juruelektrik. Seorang anak murid beliau meminta Al untuk membantu membaiki masalah tersebut. Detik itu menjadi permulaan kepada perhubungan mereka.

Kehadiran Papot yang merupakan seorang lagi bekas banduan yang telah dipenjarakan oleh Sutera atas kesalahan juvana menimbulkan konflik antara mereka. Papot sangat mengidolakan keperibadian Al sepanjang berada dipenjara. Melihat kemesraan antara Sutera dan Al menimbulkan ketidaksenangan hati Papot yang ingin membalas dendam terhadap Sutera.

About Kepala Bergetar

Kepala Bergetar, Kbergetar and Kepalabergetar is an online video based website which provide you a source to watch Malaysian dramas, drama melayu, layan Drama, tv3 Streaming and drama melayu online tonton live in hd quality video. Watch, enjoy and also share Kepala Bergetar HD videos with your friends and family. Thank You. :)

Check Also

Bidadari Kiriman Tuhan

Bidadari Kiriman Tuhan Episod 21 Drama Melayu

Bidadari Kiriman Tuhan Live Episod 21 Kepala Bergetar Free video HD Tonton Online, Malay Drama Terkini Episod …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *