Sinopsis filem Kolong (2019) Telemovie Tonton Online

TAJUK : KOLONGTarikh Tayangan : 17 Oktober 2019Genre : Seram & MisteriIdea : Shafirulnizam Dato HaronSkrip : Ellyana AhmadPengarah : Zul Abu KassimTerbitan : Madness Films & Bentuk Pesona Sdn BhdPelakon : Wan Raja, Annie Arifin, Luthya Suri, Izzy Riff, Nor Albaniah, Joey Daud, Mamak Puteh, Vanessa Angle


SINOPSIS KOLONG Mengisahkan Seri (Luthya Suri) yang terperangkap dalam hutang terpaksa lari dari dua orang samseng yang memburunya. Dia pulang ke kampung dan cuba mengambil geran tanah ibunya untuk membayar hutang tetapi hasratnya itu dihalang oleh adiknya Rudy (Izzy Riff). Rudy menyuruh Seri berkerja dengan Hairi (Wan Raja) yang buta tinggal di sebuah rumah banglo diatas bukit.
Di banglo itu Hairi ditemani oleh doctor peribadinya Dr Umar (Joey Daud) dan Citra (Vanessa Angle). Sebelum ini pembantu yang diambil oleh Hairi hilang secara misteri kerana diganggu roh arwah isterinya Hanna (Annie Arifin) yang mati dalam kemalangan. Hairi menawarkan gaji RM 5,000 sebulan kepada sesiapa yang boleh jadi pembantunya. Seri yang terdesak menerimanya walaupun dia merasa seram ketika berada di rumah itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *