Sinopsis filem Wira (2019) Telemovie

Selepas mencipta kejayaan menerusi filem ‘Paskal The Movie’, pengarah Adrian Teh kembali dengan filem aksi yang diberi judul ‘Wira’. Menampilkan Hairul Azreen sebagai pelakon utama. Turut dibintangi pelakon aksi terkenal dari Indonesia, Yayan Ruhian yang pernah muncul dalam filem ‘The Raid’ dan ‘John Wick 3’. Filem Wira bakal ditayangkan pada 21 November 2019.

TAJUK : WIRA

Tarikh Tayangan : 21 November 2019

Pengarah : Adrian Teh

Terbitan : Multimedia Entertainment, ACT 2 Pictures, Golden Screen Cinemas dan Astro Shaw

Pelakon : Hairul Azreen, Fify Azmi, Ismi Melinda, Dato Hilal Azman, Josiah Hogan, Dain Said, Yayan Ruhian, Henley Hii

SINOPSIS WIRA

Mengisahkan Hassan (Hairul Azreen) yang telah membawa diri meninggalkan keluarganya sejak kecil dan kemudian menyertai tentera kerana tidak sanggup melihat keluarga serta orang sekelilingnya dikawal oleh Raja (Dain Said).

Setelah menyempurnakan khidmat untuk negara, Hassan kembali ke pangkuan keluarga demi menyelesaikan hutang adiknya Zain (Fify Azmi) atas kekalahan pertandingan MMA yang dianjurkan oleh Raja. Hassan dan Zain perlu bertanding sekali lagi dengan anak-anak Raja, iaitu Vee (Ismi Melinda) dan Rayyan (Josiah Hogan).

About Kepala Bergetar

Kepala Bergetar, Kbergetar and Kepalabergetar is an online video based website which provide you a source to watch Malaysian dramas, drama melayu, layan Drama, tv3 Streaming and drama melayu online tonton live in hd quality video. Watch, enjoy and also share Kepala Bergetar HD videos with your friends and family. Thank You. :)

Check Also

Aku Tak Akan Percaya Cinta (TV2) Full Episod

Aku Tak Akan Percaya Cinta (TV2) Full Episod

Saksikan telefilem ‘Aku Tak Akan Percaya Cinta’ lakonan Fahrin Ahmad dan Rita Rudaini pada Jumaat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *